Plăcinţele cu măr copt

de ionix in Prajituri, 9 Noi 2010 | 4551 vizualizari

 

aluatul este ca cel de la aperitive, i-am adugat esenta :D
este un desert fara zahar... are doar zahar vanilat :D

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 3-4 linguri cu unt moale
  • un praf de sare
  • apa calduta 
  • 2/3 dintr-un cub de drojdie (din cel de 25g)
  • esenta de vanilie
  • pentru mere coapte:
  • 1 mar mare sau doua mere mici
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 oua batute bine cu putin zahar vanilat pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinţele cu măr copt:

Preparare aluat:

Incepem prin a face maiaua. Cateva linguri cu apa calduta se pun peste drojdia cu zahar. Se presara putina faina si se lasa la dospit. Faina o punem intr-un vas iar in mijloc punem untul moale si praful de sare. Framantam untul cu faina si turnam, putin cate putin, maiaua.  Adaugam si esenta de vanilie. Cantitatea de apa trebuie sa fie suficenta cat sa-ti iasa un aluat nelipicios. Vasul se acopera cu un prosop si se da la dospit, circa o ora.

Cat timp sta de dospit pregatim merele coapte:

Taiem feliute de mar, nu foarte subtiri. Pe o tabla sau o tigaie incinsa, punem merele la copt putin. Nu lasam mai mult de 6-8 minute. Scoatem feliile de mar pe o farfurie si presaram cate putin zahar vanilat peste ele, nu mai mult de un pliculet pe toate feliile.

Dupa ce a crescut aluatul, intindem o foaie pe o planseta curata. Decupam cu un pahar niste cerculete de aluat. Pentru fiecare placintute trebuie sa avem cate doua cerculete de aluat. Pe unul din cerculete punem o feliuta de mar copt, ungem pe margini cu ou batut, pui celalalt cerculet peste si presezi marginile cu o furculita. Repeti actiunea cu fiecare doua cerculete de aluat, placintuta.

Se preincalzeste cuptorul. Placintutele se aseaza pe o tava in care am pus hartie de copt. Ungem placintutelecu ou batut si dam la cuptor. Lasam la foc mediu pana se rumenesc frumos. Se scot pe o farfurie, pudram zahar vanilat si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinţele cu măr copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta rustica, cu mere